Skip to main content
NL
Lotto Super League

Competitiewedstrijden RSCA Women uitgesteld in functie van Champions League

In de Lotto Super League worden de competitiewedstrijden van RSC Anderlecht op speeldagen 3 en 4 uitgesteld. Die beslissing werd genomen om de landskampioen vrij te maken in functie van de belangrijke Women’s Champions League-kwalificatieduels tegen het Noorse Vålerenga op 18 en 25 september. 

RSCA Women en de Pro League namen deze week akte van de beslissing van de Noorse federatie om de competitieduels van Champions League-tegenstander Vålerenga uit te stellen. Om de Brusselse vrouwen geen competitief nadeel te bezorgen in aanloop naar de dubbele confrontatie, nam de kalendercommissie de last-minute beslissing om hetzelfde te doen in de eigen competitie.

De kwalificatie van RSC Anderlecht voor de Champions League is bijzonder belangrijk”, zegt sportief directeur Dennis Henderickx van de Pro League. “Niet alleen voor de uitstraling van het Belgisch vrouwenvoetbal. Alle clubs profiteren er financieel van. Het zou bovendien een enorme stap voorwaarts zijn in onze ambitie om de top 15 van de UEFA-coëfficiëntenranking te bereiken en zo Europees meer kansen te krijgen. We danken alle betrokken clubs en onze rechtenhouder voor hun begrip.

Jan Mosselmans van rechtenhouder DAZN: “De kwalificatie voor de Champions League zou een historisch moment zijn voor het Belgisch vrouwenvoetbal. Nog nooit eerder slaagde een Belgische club daarin. Daarom gaan we graag in op de vraag van RSCA Women. Europees spelende ploegen dienen maximaal beschermd te worden, want daar wordt iedereen beter van. De fans kunnen we trouwens geruststellen: de uitgestelde live wedstrijd Standard - RSC Anderlecht van zaterdag zullen we op het inhaalmoment ook gewoon helemaal gratis uitzenden.

Ook Standard Fémina en Essevee Women tonen veel begrip voor het Brusselse verzoek tot uitstel. “We willen Belgische teams zo veel mogelijk kansen geven om zich te kwalificeren voor het kampioenenbal. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het Belgisch vrouwenvoetbal. Om op het internationale toneel mee te spelen, moeten we verder durven kijken dan nationale rivaliteit en belangen. Daarom gaan we akkoord met de vraag van RSC Anderlecht”, aldus Pierre Locht van Standard Fémina.

RSCA Women krijgt een unieke kans om zich te plaatsen voor de groepsfase van de WCL. Voor de groei en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België zou dit een enorme opsteker zijn. We willen hen dan ook de kans geven om zich maximaal voor te bereiden op de dubbele confrontatie met Vålerenga”, voegt Steven Beulque van SV Zulte Waregem eraan toe.

Volgende Lotto Super League-wedstrijden worden als gevolg van deze beslissing uitgesteld:

  • Standard Fémina - RSC Anderlecht van zaterdag 14 september;

  • RSC Anderlecht - Zulte Waregem van zaterdag 21 september

 We communiceren over nieuwe speeldata na 25 september, wanneer het resultaat van RSCA Women in de laatste voorronde van de Women’s Champions League bekend is.