Skip to main content
NL
Pro League

R. Union SG wint de Supercup

In een zonovergoten Jan Breydelstadion hebben kampioen Club Brugge en Croky Cup-winnaar R. Union SG het nieuwe voetbalseizoen op gang getrapt. Met een 1-2 overwinning pakte Union de eerste Supercup uit haar clubgeschiedenis.

Als landskampioen mocht Club Brugge voor eigen publiek aantreden. De sfeer zat er voor de match alvast goed in: met een heuse ‘Season Kick-Off’ warmden enkele DJ’s het Brugse publiek op buiten het stadion.

De wedstrijd zelf kwam pas langzaam op gang. Vlak voor de rust ging Kabangu neer in het strafschopgebied. Bram Van Driessche, die tijdens de match een bodycam en microfoon droeg, twijfelde niet en wees naar de stip. Het was Cameron Puertas die de strafschop succesvol omzette.

Meteen na rust kon Fedde Leysen de Brusselse voorsprong verdubbelen. De jonge verdediger tikte in de rebound het leer tegen de netten. De aansluitingstreffer van nieuwkomer Tzolis en een verder slotoffensief van Blauw-Zwart konden niet baten. De Supercup komt zo voor het eerst in de prijzenkast van Union terecht.