Skip to main content
NL
Pro League

Fantasy Pro League: Vlieg uit de startblokken met tips & tricks van de kampioen!

Vrijdagavond trappen Club Brugge en KV Mechelen het nieuwe voetbalseizoen op gang. Dat betekent ook de start van het nieuwe Fantasy Pro League-seizoen. Uittredend winnaar Sebastiaan Dubois (17) laat in zijn kaarten kijken en helpt je op weg om een betere selectie samen te stellen.

Zeventien jaar, daarmee is Sebastiaan Dubois uit Genk de jongste Fantasy Pro League winnaar ooit en dat bij zijn eerste deelname. Enkele vrienden nodigden de jonge KRC Genk fan uit om voor het plezier mee te spelen. Tot de laatste speeldagen in zicht waren. “Enkele vrienden nodigden mij uit om deel te nemen aan hun competitie. In het begin dacht ik helemaal niet aan winnen, maar naarmate de competitie vorderde was ik er meer intens mee bezig.”

  

1.    KIES VOOR AANVALLEND GEWELD

“Ik zet vooral in op aanvallende middenvelders. Ze scoren punten bij zowel goals als clean sheets waardoor je score snel oploopt.” Aanvallende middenvelders bedienen vaak de spitsen én pikken regelmatig zelf hun doelpuntje mee. Daarnaast krijgen deze spelers vaak extra punten door hun skill-index.

 2. LET OP MOEILIJK SEIZOENSBEGIN

“Bij het begin van de competitie kijk ik altijd naar welke clubs moeilijke wedstrijden hebben. Zo heeft Club Brugge een moeilijker begin terwijl AA Gent makkelijkere wedstrijden voorgeschoteld krijgt.” Door in het begin de moeilijkheidsgraad van de tegenstanders in te schatten kan je spelers van kleinere teams links laten liggen om zoveel mogelijk punten te scoren.

 3. KIJK NAAR (VERBORGEN) TALENTEN

“Het is altijd slim om eens te kijken welke spelers het enkele speeldagen op rij goed doen. Zo kan je transfereren en je team versterken.” Daarnaast moet je de openstaande transfermarkt in de gaten houden. Je wil geen speler in je selectie die later nog een transfer zou maken, dat kost jou op die manier ook een transfer.

 4. VERBREED JE HORIZON

“Probeer verder te kijken dan je favoriete club en spelers. Ik heb Bilal El Khannouss, mijn favoriete speler, niet in mijn team omdat die te duur is en misschien nog een transfer gaat maken.” Door je horizon te verbreedden valt je oog op andere spelers die misschien meer punten kunnen scoren.

 5. DENK AAN DE DEADLINES (!)

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste: vergeet de deadline voor een speeldag niet! “In het begin vergat ik ook vaak de deadline door voetbaltraining, maar door de deadlines te respecteren kan je echt veel punten winnen”

Bekijk de volledige aflevering met Sebastiaan Debois voor meer tips en leuke anekdotes.

Stel ook zelf je selectie samen op fantasy.proleague.be of via de app!