Skip to main content
NL
Pro League

Royal Antwerp FC verovert allereerste Supercup

Royal Antwerp FC zette voor eigen publiek KV Mechelen opzij, maar had daar wel strafschoppen voor nodig.

Royal Antwerp FC heeft zondag het seizoen 2023-2024 afgetrapt met Supercup-winst. In een uitverkocht Bosuilstadion had de Great Old strafschoppen nodig om verliezend bekerfinalist KV Mechelen opzij te zetten. Na 90 minuten stond het 1-1 (rust: 1-0). Na de Croky Cup en de landstitel zet RAFC de derde opeenvolgende nationale trofee in de prijzenkast.

Omdat Royal Antwerp FC vorig seizoen de dubbel pakte, werd KV Mechelen als verliezend Croky Cup-finalist opgetrommeld voor de Supercup. Een uitgelezen kans dus om op het veld van de landskampioen sportieve revanche te nemen. Maar de Great Old opende onder impuls van het thuispubliek sterk. Michel-Ange Balikwisha duwde de 1-0 van dichtbij binnen na dik 10 minuten. RAFC domineerde, maar diepte de score in de eerste helft niet meer uit. Balikwisha zag zijn tweede afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na de rust moest Royal Antwerp FC plots met 10 man voort na een rode kaart voor Gaston Avila. KV Mechelen rook bloed en kwam langszij in minuut 78. Ritchie De Laet werkte het leer ongelukkig in eigen doel: 1-1. Geen verlengingen in de Supercup, maar meteen strafschoppen. In de penaltyreeks was het nagelbijten, maar RAFC trok aan het langste eind (5-4 na 7 rondes).

Het was voor Royal Antwerp FC de eerste Supercup-overwinning in de clubgeschiedenis. Club Brugge won 17 van de 42 edities en is recordhouder. Volgende vrijdag gaat de Jupiler Pro League opnieuw van start met een Brusselse derby tussen Royale Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht. De volledige kalender raadpleeg je op onze website of in de Jupiler Pro League app.