Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

Voorbeschouwing speeldag 30…

Met nog vijf duels te gaan voor het einde van de reguliere competitie, zijn er nog heel wat ploegen die ambities koesteren en ergens voor te knokken hebben. Wie haalt de Champions’ Play-offs en Europe Play-offs? Wie zakt naar de 1B Pro League? En wie wint ‘le choc wallon’? We blikken vooruit op speeldag 30 in de Jupiler Pro League.

Het voetbalweekend komt vrijdagavond op gang op het kunstgras van STVV, dat zich opmaakt voor de komst van KV Mechelen. De thuisploeg behoudt nog een waterkansje op de Europe Play-offs, maar moet al een kloof van 6 punten overbruggen om het nummer acht – KRC Genk – bij te benen. Winnen tegen Malinwa, dat zelf stevig in de top 8 zit en zelfs nog in de running is voor de Champions’ Play-offs, is dan een must.

De Kanaries zullen bovendien aandachtig het scoreverloop in KRC Genk – Cercle Brugge volgen. De Bruggelingen staan op 5 punten van de Limburgers en kunnen de strijd om de tickets voor de Europe Play-offs helemaal openbreken. Het is al wel van 2018 geleden dat Cercle Brugge nog eens de drie punten pakte tegen KRC Genk. Dat gebeurde toen ook op verplaatsing.

Nog op zaterdag zakt competitieleider Royale Union Saint-Gilloise af naar KV Kortrijk. De uit schorsing teruggekeerde Deniz Undav is deze keer wel van de partij om doelpunten aan te leveren. Zijn maatje Dante Vanzeir zit nog op de strafbank. De Brusselaars hebben in Kortrijk genoeg aan een punt om volledig zeker te zijn van de Champions’ Play-offs.

Eerste achtervolger Club Brugge gaat zaterdagavond op bezoek bij RFC Seraing, dat na de nederlaag tegen SV Zulte Waregem afgelopen weekend dringend op zoek moet naar punten wil het de voorlaatste plek nog kwijt. Blauw-zwart wil de bekeruitschakeling tegen KAA Gent maar al te graag doorspoelen met een klinkende zege.

Twee derby's

Zondag staan er vijf affiches op het programma, waaronder twee derby’s. R. Antwerp FC ontvangt ’s middags rode lantaarn K. Beerschot V.A. in wat een beladen duel beloofd te worden. Later op de avond volgt in het Stade du Pays ook de ‘choc wallon’ tussen Sporting Charleroi en Standard de Liège. Bekerfinalisten RSC Anderlecht en KAA Gent ontvangen respectievelijk KV Oostende en Zulte Waregem. KAS Eupen sluit de speeldag voor eigen publiek af tegen OH Leuven.

Voor de samenvattingen van de vorige speeldagen kan je terecht in onze videozone.