Skip to main content
NL
Croky Cup

Voorbeschouwing 8e finales: Clasico en de terugkeer van Vormer

De Croky Cup gaat een nieuw level in! Zestien ploegen zijn nog in de race met maar één doel voor ogen: ultieme bekerwinst. De achtste finales vinden plaats van dinsdag 5 december tot donderdag 7 december.

KV Kortrijk en RWDM bijten dinsdagavond de spits af, voor wat een heruitgave is van de zestiende finales van vorig jaar. Toen trokken de Kerels pas in de slotfase aan het langste eind. KVK kan na een matige eerste seizoenshelft in de Jupiler Pro League een positief Croky Cup-verhaal wel gebruiken. 

Op woensdag volgen niet één, maar twee duels aan de kust. KV Oostende gaat volop zijn kans tegen KRC Genk. R. Knokke FC krijgt, als enige overblijvende amateurclub, OH Leuven over de vloer. Kan David opnieuw Goliath overmeesteren? OHL lijkt na een 0 op 15 in de competitie wel te pakken. De laatste amateurclub die het tot de kwartfinale schopte, is Rupel Boom na een stunt tegen RSC Anderlecht in 2011.

Om 20u30 proberen The Reds van Royal Antwerp FC hun Croky Cup-titel te verdedigen tegen Sporting Charleroi. Geen gemakkelijke taak, want de Zebra’s zijn het zwarte beest van Antwerp: in hun laatste 5 confrontaties kon The Great Old slechts één keer winnen. Je volgt deze match live via VTM GO & RTL. Gelijktijdig vormt Stayen het strijdtoneel voor een duel tussen STVV en KAA Gent.

We ronden woensdagavond af met de terugkeer van Ruud Vormer en Jelle Vossen met Zulte Waregem naar het Jan Breydelstadion.De laatste overwinning van Essevee tegen Club Brugge dateert alweer van 2018. Lukt het de Challenger Pro League-titelpretendent vijf jaar later opnieuw om te stunten? Je kijkt naar dit boeiende burenduel op VTM vanaf 20u45.

Op donderdag heeft R. Union St.-Gilloise een verplaatsing naar de Freethiel voor de boeg. Kan SK Beveren de huidige JPL-leider het vuur aan de schenen leggen? Afsluiten doen we ten slotte met de topaffiche van deze achtste finales: een Clasico tussen RSC Anderlecht en Standard de Liège. Paars-wit verloor eerder dit seizoen op pijnlijke wijze van de Rouches en kan de rivaal al meer dan twee jaar niet meer verslaan. Lukt het in de Croky Cup wel? Via Sporza en RTL mis je geen seconde van deze vurige match. 

Vrijdag volgt de loting van de kwartfinales met hosts Gilles Mbiye-Beya en Frank Boeckx. Je kan deze vanaf 18u bekijken via ons YouTube-kanaal.