Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

Nabeschouwing speeldag 28…

Speeldag 28 in de Jupiler Pro League heeft de strijd om het behoud nog niet beslecht. De laatste vijf teams in het klassement verloren allemaal hun competitiewedstrijd. Bovenin deden Royale Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht een goede zaak. R. Antwerp FC, KRC Genk en Sporting Charleroi zijn de verliezers van het voetbalweekend.

De degradatiestrijd blijft met nog zes speeldagen te gaan ongemeen spannend. Het grootste gevaar lijkt voor KV Oostende wel geweken. Met Yves Vanderhaeghe voor het eerst écht aan het roer werd gewonnen van Standard de Liège (1-0). Kenny Rocha bekroonde zijn eerste match in 2022 met zijn eerste treffer van het seizoen. KVO wipt over de Rouches en heeft nu 8 punten meer dan RFC Seraing, de voorlaatste in de stand.

De andere ploegen die verwikkeld zijn in de degradatiestrijd gingen onderuit. K. Beerschot V.A. verloor met 10 man bij Cercle Brugge (2-0), SV Zulte Waregem kreeg een pak slaag van KV Kortrijk (5-0) en KAS Eupen kon Club Brugge maar weinig in de weg leggen (1-3). RFC Seraing speelt woensdagavond pas zijn wedstrijd van de 28e speeldag op het veld van KAA Gent. Een Luikse stuntzege in de Ghelamco Arena brengt RFC Seraing naast SV Zulte Waregem in de stand.

Boven in het klassement knoopte Royale Union Saint-Gilloise na de thuisnederlaag tegen STVV opnieuw aan met de overwinning. Op het veld van Sporting Charleroi werd zaterdag gewonnen met 0-3, ondanks een rode kaart voor Dante Vanzeir op slag van rust. De Brusselaars verstevigden zo hun leidersplek, want zagen R. Antwerp FC daags nadien verliezen. KV Mechelen trok met 1-2 aan het langste eind op de Bosuil. Club Brugge neemt zo de tweede plek in.

RSC Anderlecht hield de drie punten thuis door KRC Genk te verslaan (2-0). De kloof van 6 punten op KV Mechelen blijft zo intact. De Limburgers zelf mogen na de nederlaag hun ambities voor de Champions’ Play-offs opdoeken en moeten stilaan achterom kijken om hun achtste plek veilig te stellen. Cercle Brugge nadert tot op 3 punten van KRC Genk. En ook STVV (na de 2-0 thuiswinst tegen OH Leuven) en KV Kortrijk staan maar 4 punten achter.