Skip to main content
NL
Pro League

Fans vinden opnieuw hun weg naar onze stadions: ‘Beste cijfers in 10 jaar’

Liefst 200.000 extra toeschouwers vonden vorig seizoen in de Jupiler Pro League hun weg naar het stadion. In totaal ontvingen we 3.250.920 supporters in 2023-2024, goed voor een gemiddeld bezoekersaantal van 10.410 per wedstrijd. 

Daarmee zijn dit ongeveer de beste seizoenscijfers van de afgelopen tien jaar. Lorin Parys ziet dit als een bevestiging van de aantrekkingskracht van de competitie, vooral omdat ook de kijkcijfers met zes procent zijn gestegen. Voetbal blijft het bindmiddel van onze samenleving," zegt onze CEO optimistisch. “Als je volledige seizoenen vergelijkt, zijn dit ongeveer de beste cijfers van de afgelopen tien jaar. We zien die stijging zowel bij jongeren als bij ouderen en iedereen daartussen. Dat is voor mij dan ook opnieuw het beste bewijs dat voetbal de maïzena van onze samenleving is. We brengen 6 op de 10 Belgen samen rond onze competities, dat doet niemand ons na.”

“Met het product dat we vandaag hebben, slagen we erin om spanning te creëren. We hebben een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen en waarin het spannend is tot op het eind. We blijven als Pro League ook elke dag aan de slag om de supportersaantallen in al onze competities te laten groeien. Zo is de veiligheid in onze stadions een van de belangrijkste prioriteiten.

We willen blijven groeien en daarom focussen we ons ook op wie nog niet in onze stadions zit. “We gaan met elke club individueel aan de slag om in kaart te brengen wie er nog niet in onze stadions zit en dus de supporters van morgen te identificeren. Zo kunnen clubs nog meer doelgericht aan de slag in hun wervingscampagnes richting huidige en toekomstige fans.”