Skip to main content
NL
Pro League

Fantasy Pro League: Hoe haal je het meeste uit de eenmalige boosters?

In de Fantasy Pro League gaat het er niet alleen om elke speeldag de best presterende voetballers te selecteren. Je moet ook zo efficiënt mogelijk gebruik maken van jouw boosters. Wie deze eenmalige power-ups strategisch en op de juiste manier inzet, haalt een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Elk weekend de juiste transfer maken om zo de beste 11 spelers op te stellen, dat is het allerbelangrijkste in de Fantasy Pro League. Maar er zijn ook drie boosters die je score kunnen verhogen. Elke booster kan je maar één keer doorheen het reguliere seizoen gebruiken. Vanaf je er één hebt gekozen en je jouw team hebt bevestigd, is deze onomkeerbaar. Het is dus van groot belang dat je pas na lang wikken en wegen beslist wanneer je welke booster gebruikt.

Op de bank is’t ook plezant
Hebben jouw bankzitters een productief weekend achter de rug en behaalden ze hoge scores? Jammer genoeg tellen hun punten niet mee in jouw eindtotaal. Een beetje zuur, niet? Met de booster “bankzitters” tellen hun prestaties wel mee in de eindafrekening. 

Vind je het onmogelijk om voor een bepaalde speeldag 11 spelers te kiezen uit jouw team van 15? Denk je dat ze allemaal punten gaan scoren? Dan kan deze power-up misschien wel helpen. 

O Captain! My Captain!
Jouw kapitein levert jou sowieso al dubbele punten op. Maar met de booster “driedubbele kapitein” verdrievoudigt hij zijn score. Dat kan positief, maar ook negatief uitdraaien. Waarom negatief? Staat de score van jouw kapitein in de min, dan gaat zijn negatief puntenaantal ook maal drie.

Het is dus het meest aangeraden om de armband aan jouw spits te geven en deze booster te gebruiken wanneer hij een zwakke verdediging confronteert. Wie weet jaagt hij de bal dan wel drie keer tegen de netten. Tenzij jouw kapitein niet speelt, telt deze booster voor de vicekapitein niet mee!

Zet jezelf niet voor joker
Krijgen sommige spelers in jouw team last van transferperikelen? Of ligt de helft van jouw ploeg in de lappenmand? Dan is dat het ultieme moment om jouw “joker” in te zetten. Met deze booster kan je onbeperkt transfereren en krijg je de mogelijkheid om jouw ploeg volledig te herbouwen. 

Na de speeldag waarop je deze hebt gebruikt, blijven je transfers behouden. Zet jezelf niet voor joker en spaar deze booster op tot het écht nodig is. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.