1B Pro League 2021-2022: speeldag 2…

De 1B Pro League is sinds vorige week terug op gang getrapt! Vrijdagavond openden KVC Westerlo en RWDM de tweede speeldag. Op zaterdag trok Lommel SK naar Royal Excel Mouscron en zondag ontving Lierse K. Royal Excelsior Virton. De speeldag werd afgesloten door Waasland-Beveren en KMSK Deinze.

Vrijdag 20 augustus 2021

KVC Westerlo RWDM: 0–0

KVC Westerlo en RWDM openden de tweede speeldag van de 1B Pro League. KVC Westerlo had een overwicht in balbezit, maar het kon dat niet omzetten in een doelpunt. De kansen van de uitploeg misten iedere keer het kader dus gingen beide ploegen richting kleedkamer met een 0-0 ruststand.

Ook na de rust was de thuisploeg het gevaarlijkst, maar scoren lukte ook in de tweede helft niet. Zo eindigde de eerste wedstrijd van de tweede speeldag in een scoreloos gelijkspel.

Zaterdag 21 augustus 2021

Royal Excel Mouscron – Lommel SK: 0-1

Op zaterdag stond er het duel tussen Royal Excel Mouscron en Lommel SK op het programma. Mouscron wou voor eigen publiek antwoorden na de nederlaag op speeldag 1, maar Lommel was de gevaarlijkste ploeg met meer balbezit. De bezoekers werden daar na een halfuur beloond. Koki Saito benutte een strafschop en zo ging Lommel met een voorsprong de rust in.

Na de pauze zocht de thuisploeg naar een antwoord, maar Lommel bleef de wedstrijd goed onder controle houden. De bezoekers hielen stand en gingen zo met de drie punten huiswaarts.

Zondag 22 augustus 2021

Lierse K. – Royal Excelsior Virton: 2-0

De eerste wedstrijd op zondag was het treffen tussen Lierse K. en Royal Excelsior Virton. Doorheen de eerste helft was het balbezit ongeveer verdeeld, maar de thuisploeg creëerde wel het meeste gevaar. Net voor brak Kenneth Schuermans de ban en bracht Lierse met een kopbal in de 43e minuut op voorsprong.

Na de pauze stond Virton dus voor een opdracht, maar Lierse knokte voor de overwinning. In de toegevoegde tijd nam diezelfde Schuermans alle twijfels weg met een tweede kopbaldoelpunt.

Waasland-Beveren - KMSK Deinze: 0–2

Zondagavond sloten Waasland-Beveren en KMSK Deinze de tweede speeldag af. Na 4 minuten bracht Dylan De Belder zijn ploeg al op een 0-1 voorsprong. Waasland-Beveren moest reageren, maar kon geen vuist maken.

De tweede helft begon zoals de eerste helft met een snel doelpunt van Deinze. Lennart Mertens zette Deinze met de 0-2 op rozen. Waasland-Beveren stond zo voor een heel moeilijke opdracht. Het creëerde nog enkele kansen, maar een eindoffensief zat er uiteindelijk niet meer in.